Jászai Mari- és EMeRTon-díjas és a magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitűntetett színművész, énekes, aki pályafutását énekesként és basszusgitárosként kezdte.

Egészen kicsi korától a zene nagyon fontos része az életének. Hat évesen kezdett el gitározni, és azóta örök szerelem köti a hangszerekhez. Tíz évesen már saját dalokat írt nővérével, Sasvári Annamáriával (Zorával), majd 2000-ben régi vágyukat teljesítve közös zenekart alakítottak.

Zenésznek készült eredetileg, s olyan népszerű magyar rockzenekarokban játszott, mint a Titanic, a Jokers vagy a Gallus-trió.

Kíváncsiságból 1982-ben elment az akkor alakuló Rock Színház meghallgatására, ahol aztán egy új világ nyílt meg előtte, ahol a musical-irodalom legnagyszerűbb szerepeit énekelheti azóta is itthon és külföldi vendégszereplések alkalmával.

Sasi zenéje, énekhangja mindenkihez szól. Színházi előadásain és koncertjein is több korosztály énekli boldogan vele együtt a dalokat. Nagyobbik lánya, Léna már duettpartnereként áll mellette a színpadon.

Az állatokhoz, s főleg a lovakhoz való vonzalma is egészen kicsi korában kezdődött. Újabb nagy vágyát valósította meg, amikor saját farmot alapított nővérével, ahol a saját állatai körében él. A mai napig rendszeresen indul díjugrató versenyeken.

Számos díjban és kitüntetésben részesült elismerve nagyszerű képességeit énekesként és színészkén egyaránt, többek között az EmeRTon- és a Jászai Mari-díjat, valamint a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is magáénak tudhatja.

Sasvári Sándor élete a család, a lovak és a színház mesterhármasa körül forog mindannyiunk nagy örömére!

Sasvári Sándor