Magamról annyit, hogy Budapesten születtem a kedves, öreg kertvárosi Zuglóból költöztem ki a családommal Dél-Ausztrália legnagyobb városába, Adelaide-be. Van egy csodás 9,5 éves kislányom, aki szenvedélyes sportoló, tornázik, versenyző utánpótlásban úszik , teniszezni tanul, a maradék szabadidejében pedig hipp -hopp táncot tanul . Férjem félig színész, félig üzletember, félig ausztrál és félig magyar csodálatos apukája kislányunknak, aki szinten félig ausztrál és félig magyar.

Én pedig gyakorló állandó lakos vagyok , félig üzletasszony -erről majd később -, és teljes állásban anya és feleség. Szóval mi ilyen félig család vagyunk, de teljes egységben.

Sokat gondolkodtam mire lehettek kíváncsiak otthon, ahogy mondani szokás  “Bloody Long Way “ idekerülni, már csak azért is, mert minimálisan egy átszállás a vén Európa felől.

milyen-az-elet1

Hogy megérte-e otthagyni a budapesti életemet?

Nem volt könnyű, sőt mondhatom kirúgtam a kis sámlit a komfortzónám alól. Hosszú hetekig pakoltam az életünket csinos , különböző méretű kartondobozokba, majd mikor ezek ideérkeztek 3 hónapos tengeri útjukról itt kezdődött újra minden elölről. Házbérlés, kocsivásárlás, iskolakeresés ….  konkrétan nem volt ágyunk, puha párna és paplan sem. Hősiesen vettük az akadályokat , azt nem mondom hogy nem fogott el a gyomorémelygés, ha a következő napi teendőkre gondoltam.  De kárpótolt a végtelen óceán végtelen partja a csodás naplementékkel. Ami itt mindig más . Mert ilyen vörösbe tóduló narancsos eget sehol nem találsz. Amikor eggyé olvad az izzó vörös nap az óceán azúrjával, akkor valami soha nem érzett nyugalom jár át. Más hangokra ébredsz reggel, mit hangokra kész hangzavarra. Színes papagájok rózsaszín-szürke tollakkal, a  kék-piros-zöldek és a hatalmas fehér kakaduk neon bóbitájukkal egymást túlkiabálva jelzik, hogy mindjárt ébredni kell. Szeretem … jó zsivaj napindítónak, jobb mint bármilyen  okos telefon gondosan kiválasztott ébresztője.  Adelaide csoda hely, egyszerű párhuzamosan szerkesztett útvonal-hálózatával.

milyen-az-elet

Itteni viszonylatban viszonylag kisebb város, de nyüzsgő belvárossal és hatalmas területen elterülő kertvárosi kerületekkel. Hatalmas parkok, gyerekbarát játszóterek, hegyek, finom bársonyos vörösborok, hangulatos borászatok, multikulturális éttermek, vadregényes óceán. Az éghajlat is ideális októbertől -áprilisig csodás napos meleg idő jellemzi.

Milyen itt egy nap? Egy hét?  Egy hétvége? Milyen az iskola ? Hogy viszik el a szemetet? Milyen vásárolni ? Tényleg megeszik a kengurut? Milyen a táj?

És ugye rettegek a halálos pókoktól, medúzáktól és cápáktól?

Szívesen beszámolók és megosztom Veletek.

About myself, I was born in Budapest and moved out of the lovely old suburb of Zuglo with my family to South Australia’s largest city, Adelaide.  I have a wonderful little 9.5-year-old daughter who is a passionate athlete, gymnastics, swimming competitor, studying tennis, and in the rest of her spare time she learns hippy-dance.  My husband is half an actor, half a businessman, half Australian and half Hungarian wonderful father of our little girl who is half Australian and half Hungarian.

And I’m a practicing resident, half a businesswoman -later on – and full-time mom and wife.  So we are such a half family, but in complete unity.

Sebestyén Andrea , 2020. Adelaide