Nehéz rávenni magunkat a testmozgásra ebben a helyzetben, mikor a házunkat sem hagyhatjuk el. Szerencsésnek mondhatom magma, hiszen a házunknak nagy terasza van, ahova minden másnap felmegyek edzeni egy kicsit. Ugyan ez csak egy apróság, mégis nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a mostani bezártságban is egyfajta rutint építsünk be a mindennapjainkba, hogy egy kicsit törődjünk magunkkal. Sokan azt is tanácsolják, hogy a home office ideje alatt is öltözzünk fel úgy, ahogy a normal hétköznapokon is tennénk, hiszen ez segíti a fókuszált munkavégzést. Valamint bármikor jöhet egy váratlan konferenciahívás, amikor szintén szerencsés, ha nem pizsiben és kócosan fogadjuk üzleti partnerünket a kamera másik oldalán!

It is difficult to keep your body moving when you literally cannot go out of your house. I am quite lucky because we have a huge terrace here, so I took the habit of going up there to do a little workout every other day. It’s a small thing but helps us keep some sort of routine and self-care in a moment like this. Some people also suggested getting dressed as if you were going out – this can turn out for a sudden conference call, but also to keep you focused during your workday.

Può essere difficile mantenersi fisicamente attivi quando non si può uscire di casa. Io personalmente sono abbastanza fortunate perché abbiamo un gran bel terrazzo qui, e ho preso l’abitudine di andarci per allenarmi a giorni alterni. Si tratta di una cosa piccola ma che aiuta a mantere buone abitudini e a prendersi cura di se stessi in momenti come questo. Alcune persone suggeriscono anche di indossare abiti da lavoro come se dovessimo uscire – può tornare utile per una video conferenza improvvisa, ma anche per mantersi concentrati mentre si lavora da casa.

reggeli