A hang, elegancia, tisztelet és sárm?
Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész Egerben született színészcsaládban, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskolát Szirtes Tamás osztályában végezte el.

Színpadi szerepei mellett az ország egyik legismertebb szinkronhangja. Férfias, mély orgánuma, elegáns és sármos megjelenése különleges pluszt ad minden vele való találkozásnak.

Kié a hangom?
Pályája elején őszintén csodálkozott, hogy miért fontos az embereknek annyira az ő hangja. Számára ez természetes adottság volt, de látva a hatást a hallgatóságán, megértette és el is fogadta, hogy különlegesnek számít ez a tulajdonsága a közönség számára. Számos rádió és televízió csatorna foglalkoztatta, a Sláger és a Juventus Rádiók hivatalos hangja is volt.

Ismertsége kezdetén azonban érdekes hangfelvételi lehetőségekkel is megkeresték: „A hívott szám átmenetileg nem kapcsolható, próbálja meg később.” telefonos szöveg talán kevésbé bosszantó az Ő hangján hallva.

Színház és film?
Láthattuk több magyar teleregény szereplői között is (Szomszédok, Kisváros, Presszó), s természetesen a színházak színpadán, évtizedek óta tagja a Madách Színháznak és a Budaörsi Játékszín társulatának, de játszik a Körúti Színházban is.

Boldogság?
Nagyon tudatosan éli életét, legyen szó munkáról, magánéletről vagy egészségről. Fontos számára az a felismerés, hogy az ösztön és a tudat az ember életében nagyon jó barátságban lehet. Szívesen és nagyon jól főz családjának, barátainak mindig ámulatba ejtve őket a finom és egészséges fogásokkal, elegáns terítéssel.
Töretlen hittel hisz a hétköznapi boldogságban, amiért tesz is folyamatosan.

Kautzky Armand