2020. szeptember 30-án került megrendezésre a Kína-Magyarország baráti gála, melyet a Magyarországi és a Tengerentúli Kínai Nőszövetsége és a Nők Világa Nonprofit Kft., valamint az Európai Kulturális Csere Fejlesztési Központ egyesület szervezett közös összefogással!

„Az arany szellő boldogságot küld, melyet a jade harmat megáld ezen az újabb teliholdas éjszakán…”

Ezzel a csodálatos mondattal kezdődött az esemény. A gála a Teljes szerelem őszi fesztiválján, Kína nemzeti ünnep alkalmából került megrendezésre.

Fantasztikus helyszín, szemet gyönyörködtető előadások kísérték végig az eseményt! Felcsendültek Kína tradicionális versei, zenéi, hangszerei! A vendégek az igazi kínai gasztronómiába is belekóstolhattak!

csupa-szeretet-boldog-nemzeti-nap

A közösségnek kulturális kalandban volt része!

Azonban egy történelmi pillanatnak is a tanúi lehettek a vendégek, hiszen a Magyarországi és Tengerentúli Kínai Nőszövetsége és a Nők Világa Nonprofit Kft. stratégiai partnerségre lépett és aláírták ünnepélyes keretek között az együttműködési megállapodást!

E nemes alkalomból a Magyarországi és Tengerentúli Kínai Nőszövetség elnök asszonya Lin ShengQin szeretetteljes beszédében így fogalmazott:

„Magdolna asszony nagyon barátságos a kínai néppel és tele van érdeklődéssel a kínai kultúra iránt. Ez a stratégiai szövetség mindenképpen elősegíti a kulturális cseréket, az együttműködést és összekapcsolja Kína és Magyarország kultúráját, valamint népét.”

Valamint a Nők Világa Nonprofit Kft alapító tulajdonosa, Kovács A. Magdolnától a következő sorokat hallhatta a közönség:

„Amikor megálmodtam, majd csapatommal együtt életre hívtam a Nők Világa nemzetközi női összefogást, bíztam abban, hogy minél több ország női szövetségével, képviselőivel fogjuk meg szeretettel egymás kezét! Mert tanulunk egymástól, segítjük egymást!…….

Mutassunk példát! Magyarország és Kína Női összefogása csodás célok elérése felé juttathatja mindazokat, akik velünk tartanak!”

hozzunk-letre-igazgyongyoket

Egy fantasztikus együttműködés indult útnak!

Az est további része a zene és a tánc jegyében telt el. Felcsendült többek között Erhun a ”Háborúba vágtató ló” műve, melyet Chen Yaoxing úr komponált, majd Li Yu császár versei a Dél-Tang-dinasztia korából. Később egy anya-fia duettet is hallhattak a résztvevő vendégek Wen Bihua és Wei Liwent előadásában, de a Kína Nőszövetsége gyönyörű táncokkal kápráztatta el a közönséget, valamint a hagyományos kínai quiz sem maradt el!