Nők Világa – Híd a nemzetek között!

2019.05.23. Pesti Vigadó

Teltházas Női Gálán ünnepelt a Csak a Nőknek Magazin és Női Klub május 23-án csütörtökön, hogy 5 ország 5 kultúráját, divatját, érzésvilágát és gasztronómiáját ismerhessék meg a vendégek.

Kovács A. Magdolna a Magazin tulajdonosa és Anni Pastor divattervező egy borús őszi estén álmodta meg ezt a Nő Ünnepet azzal a céllal, hogy a Nők kor, politikai és vallási hovatartozás nélkül foghassák meg egymás kezét, és szeretetre tanítsák a világot! Ennek első állomása volt a Pesti Vigadó csodálatos épületében. Az érkező vendégeket egy elegáns Volvo látványa állította meg egy pillanatra, majd a csodálatos épület nyűgözte le díszítéseivel, pompájával. Aperitiffel a kézben aztán gyorsabban telt a kezdésig a várakozás főleg, hogy az aulában az eseményre kiírt női sokoldalúságot megmutató fotókiállítás képeiben mélyedhetett el minden érdeklődő. A díszterem ajtajának megnyitásától pedig Püski Sándor grafikusművész festményeiben gyönyörködhetett az illusztris vendégsereg.

A műsort az erdélyi Alsósófalváról érkező Gyermekláncfű Néptánccsoport tizenévesei nyitották székely táncokkal meghatározva az est temperamentumát.

Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője háziasszonyként köszöntötte a vendégeket, majd a két nagyszerű műsorvezető: Kovács Lili, a Több Mint Marketing Kft. tulajdonosa és Sasvári Sándor, Jászai Mari- és EMeRTon-díjas magyar színművész, énekes, illetve az est hangjaként Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas magyar színművész, szinkronszínész műsorvezetésével kezdődött meg a Gála.

Elsőként Magyarország mutatkozott be nagyszerű imázsfilmmel, majd fantasztikus művészei kapcsán, azaz Horgas Eszter fuvolajátékaival valódi hídként kötötte össze az országokat. Bangó Margit szólója és közös produkciója Szakcsi Lakatos Bélával és Müller Péter Sziámival igazi kuriózum volt. A programrész csúcsa pedig Anni Pastor csodálatosan elegáns, finoman suhanó, valódi nőiességet megmutató ruhakölteményei jelentették!

A szünet előtt a közönség Ausztriát képviselő Högl divatos táskáinak és elegáns cipőinek tapsolhatott, majd Zhang Zhong Shi zongorajátékában gyönyörködhetett. A Freywille ékszerek bemutatója pedig szintén különleges élményt jelentett csodálatos művészi összhatásával, színeivel, formáival.

Az első részt Azerbajdzsán bemutatkozása zárta imázsfilm vetítéssel és egy különleges azeri nőket megismertető kisfilmmel, majd Sasvári Sándor lányával, Lénával énekelt egy megható duettet.

A Nők Világa – Híd a nemzetek között gála vendégei a szünetben a nemzetek ízvilágával ismerkedhettek kis falatkákba rejtve a különleges gasztronómiai élményt.

A műsor második részében Kína mutatta meg sokszínűségét zenében, táncban, divatban a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület, Kínai Nemzeti Kulturális és Művészeti Egyesület tánc- és énekegyüttese jóvoltából.

Az estet Kazahsztán bemutatkozása zárta.

A gálán nagykövetek, nagykövetasszonyok, az öt ország Magyarországon tevékenykedő kiemelkedő képviselői, cégek, cégvezetők, tulajdonosok vettek részt a női klub tagjai mellett.

A szervezők promóciós ajándékcsomaggal köszönték meg partnereiknek és magas szintű protokoll vendégeiknek, valamint a női klubtagoknak, hogy részvételükkel megtisztelték eseményüket!

A gála telt házzal dübörgött csütörtök este a Pesti Vigadóban! A rendezvény a résztvevő országok helyszínein folytatódik, jövőre pedig itthon új kultúrák bemutatásával!

Tartsanak velünk!

Csak a Nőknek Magazin szerkesztősége