Bangó Margit világhírű Kossuth-díjas énekesnő. Élete kalandos és fantasztikus!

17 évesen egy tehetségkutatóban fedezték fel, majd a ’80-as években az állami televízióban saját műsort vezetett.

Külföldön és belföldön számos fellépésre hívták, amit ő boldogan teljesített, hisz ahol csak lehetett, Bangó Margit énekelt: Brüsszeltől – Vásárosnaményig.
Sorban készültek vele a rádiófelvételek, és a televízióban is egyre többet lehetett látni.

A ’90-es években a 100 tagú cigányzenekar szólistájaként immár a zenekarral járta a külföldi és hazai koncerteket, nagyszabású gálaelőadásokat, ahol csillogó hangjában és különleges előadásaiban gyönyörködhetett a közönség.

A tradicionális magyar és cigány hagyományok és nyelvjárás alapján született nóták olyan közegbe kerültek általa a világ számos táján, ahová talán soha nem jutottak volna el nélküle. Hisz nem elég jól énekelni, hanem hitelesen kell átadni az akár sok száz éves dalok érzelemvilágát, szomorúságát vagy vidámságát, bánatot és örömöt, hogy az lelket érintő simogatássá érjen a hallgatóságban . Ez a valódiság pedig a lemezfelvételre és az élőkoncertre is igaz, s egyben védjegye a Művésznőnek: a közönség tisztelete, s alázat a zene és munka iránt!

Sokoldalúsága nemcsak a zenei sokszínűségben mutatkozik meg, hanem a gasztronómia területén is maradandót alkotott, hiszen a hagyományos magyar, roma valamint erdélyi ételeket saját receptjeivel együtt négy szakácskönyvben is papírra vetette. Különböző főzőműsorok és versenyek főszereplője valamint győzteseként is ünnepelhetjük. Sőt, három kötete a nemzetközi Gourmand World Cookbooks Awards versenyen első helyen végzett!

Bangó Margit