Öt éves kora óta balett-táncosnak készült a művésznő. A Balettintézet elvégzése után fantasztikus karrier állt előtte, melyet Rómában egy bravúros beugrással A csodálatos mandarin női főszerepébe el is indított. Ettől kezdve itthon és külföldön egyaránt sok szép szerepet kapott, és bejárta a világot eltáncolva a balettirodalom legszebb szerepeit.

1991-ben új és remek lehetőség előtt állva az akkori férjével, Keveházi Gábor balettművész-koreográfussal rendezvény-fesztivál szervező irodát alapítottak. Később Budafest néven vált ismertté a fesztivál. Szerepeiből pedig folyamatosan vonult vissza, s közben tanított egy balettiskolában is.

2004-ben megpályázta és el is nyerte a Szabad Tér Színház ügyvezetői posztját egy európai hírű élményszínházat megálmodva. Nagy kihívás volt, s a munka ma is folyik a mindenkori közönség nagy örömére! Van hasonlóság a korábbi feladattal, hisz Budapest fontos és érdekes helyszíneinek kulturális eseményekkel való megtöltése a cél itt is. Értéket és élményt hordoznak ezek a rendezvények szabad téren. A kőszínházi szezon után jön a nyári szabadtéri lehetőség, mely saját profillal bír, hazai és külföldi fellépők meghívását teszi lehetővé, illetve kooperál más fesztiválokkal.

2013 óta a Főváros kultúráért és turizmusért felelős szervezete, a Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügy- és művészeti vezetője. Rengeteg híres és kedvelt esemény tartozik szakmai felügyelete alá, például a teljesség igénye nélkül a Budapesti Tavaszi és a Nyári Fesztivál, a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, vagy éppen a Vörösmarty téri karácsonyi és tavaszi vásár.

Budapest turizmusa és kultúrája érdekében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként Bánffy Miklós-díjban részesült.

2018 májusától pedig a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének elnöke.

Bán Teodóra